7 motivációs tipp azoknak, akiknek épp nincs kedvük edzeni

7 motivációs tipp azoknak, akiknek épp nincs kedvük edzeni

Az edzés fárasztó. Túl sok idő megy el rá. Borzasztóan unalmas. Sokkal jobb lenne helyette ejtőzni egy kicsit a kanapén.

Ismerős mondatok?

Miközben a bombabiztos edzéstervünket állítjuk össze, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy milyen nehéz is belebújni abba az edzőcuccba egy esős szerda este. Amikor mindenki más épp a barátaival találkozik, vagy pihen egy hosszú munkanap után. A tökéletes alak elérése pedig már nem is tűnik olyan fontos célnak hirtelen.

Ismerem ezt az érzést. De ha jobban belegondolsz, már most büszke lehetsz magadra, hiszen épp egy olyan cikket olvasol, ami az edzésre motivál. Tehát még nem adtad fel! Ez az, csak így tovább 😉

Íme az a néhány trükk, ami nekem mindig segít:

Post-it üzenetek

Írd le minden edzés után egy lapra, hogy mennyire hálás vagy magadnak azért, hogy nem hagytad ki aznap a mozgást, és milyen jó érezni a sajgó izmokat. Aztán ragaszd rá ezt az üzenetet a hűtőre, a tabletedre, az edzőcipődre, vagy bárhova. Akár össze is gyűjtheted őket egy naplóba, amit aztán elővehetsz olyankor, amikor biztatásra vágynál.

Szelfi napló

Készíts egy szelfit minden edzés után. Izzadt leszel, fáradt, boldog és nagyon elégedett, hogy mozogtál. Ha épp magad alatt vagy, csak kapd elő a mobilodat és vess egy pillantást az edzés utáni ragyogásodra. Valószínűleg újra át szeretnéd majd élni azt a remek érzést.

Extra tipp: csinálj egy-egy egészalakos képet is. Már néhány hét után látható lesz, hogy mennyit fejlődtél, ráadásul minden jogod meglesz a dicsekvésre 🙂

Ne moss hajat

Talán kicsit kegyetlennek tűnik, de ha megígéred magadnak, hogy mindig csak edzés után mosol hajat, akkor mindig nagyon-nagyon motivált leszel. Ígérem. A szárazsamponnak is megvannak a maga határai.

Egy igazi jutalom

Ajándékozd meg magad valamivel mozgás után, de valami olyat válassz, amire tényleg vágysz. Például ölni tudnál néhány macaronért? Készíts be néhányat edzés utánra. Esetleg nagyon elmennél már moziba? Legyen az a jutalom 😉

7 motivációs tipp edzés előtt, ha épp nincs kedved hozzá | www.thepuur.com #motiváció #edzés

Kerülj hangulatba, dobd fel magad

Például ezekkel a motiváló képekkel. Ezáltal fejben is felkészülhetsz az edzésre, illetve lehetőséged nyílik még egy kicsit halogatni azt – büntetlenül.

Alakíts ki egy rituálét

Ha van egy edzés előtti rituáléd, akkor a tested megtanulja, hogy felkészüljön a mozgásra, amikor nekiállsz. Így könnyebben rá tudod majd szánni magad, nem tűnik majd a nap legnagyobb kihívásának a tréning. A rituálé pedig lehet bármi, akár egy bizonyos dal meghallgatása vagy a smoothie-d elkészítése is.

Találd meg az igazit

Nincs az a motivációs trükk, ami hosszú távon becsaphatja az érzéseidet. Ha utálod az aerobikot vagy egyszerűen csak nem szereted az úszást vagy a konditermet, akkor itt az ideje, hogy kipróbálj egy új mozgásformát. Ne add fel, amíg meg nem találod azt, ami igazán hozzád való! Bármi lehet az, például játék a kutyáddal vagy a testvéreddel, az éjszaka áttáncolása vagy barangolás a városban. A lényeg, hogy mozogj és élvezd.

7 motivációs tipp edzés előtt, ha épp nincs kedved hozzá | www.thepuur.com #motiváció #edzés

Neked vannak hasonló trükkjeid? Oszd meg velünk, hogy nálad mi vált be 🙂

 

RelatedPostVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.