Rólunk

A The Puur csapat bemutatkozik

A The Puur blog alapítói Gerda és Zita, egy testvérpár, akik között 6 év van. Gerda az, aki a The Puur instagram oldalát szerkeszti, és ő felel az nevetőgörcsökért, Z-generációs ötletekért, inspiráló képek egy részéért és a nyelvújításért. Zita a blog írója és marketingese. Arról, hogy miről és kiknek szól a The Puur, ide kattintva olvashatsz.

Na de most ennyit a blogról, következzen az, ami (aki) mögötte van. 🙂

a The Puur blog csapata bemutatkozik

Gerda

Hello. It’s me.

Egy darabig halogattam ezt a bemutatkozást, mert semmi frappáns nem jutott eszembe ahelyett, hogy “Gerda vagyok, 22 éves.” De aztán Zita addig noszogatott (biztatott – a szerk.), amíg túl nem lendültem ezen a problémán.

Szóval Gerda vagyok, 22 éves. 🙂 És rengeteg más is: néderlandisztika szakos, több mint egy évtizede karatéka (immár fekete övvel felszerelkezve), imádok utazni, enni, fényképezni, új szavakat kitalálni és bevezetni a köztudatba, Disney-filmeket nézni és meggyőzni másokat arról, hogy ők is nézzék ezeket velem. Mindenki jól jár. 🙂

Jelenleg egyetemre járok, mellette egyre több instagram oldalt szerkesztek. A The Puur és a saját profilom mellett az én dolgom az ELTE BTK HÖK instagram-jelenlétének egyengetése is.

 a The Puur blog csapata bemutatkozik

Zita

28 éves vagyok, skandinavisztikán, azon belül is svéd nyelvészeten végeztem. Dolgoztam már az IBM-nél több ízben, egy kisebb cégnél szövegíróként és marketingesként, jelenleg Ausztriában egy informatikai cégnél egy kis csapat projektvezetője vagyok és imádom, amit csinálok! 🙂

Nyilvánvalóan sokféle aspektusból mutatkozhat be az ember, ebben az esetben az tűnt a legjobb választásnak, ha megosztom veletek annak a szerencsétlen eseménysorozatnak a történetét, aminek ugyanakkor életem legnagyobb pozitív változásait (és valószínűleg a blogot is) köszönhetem. 2013-ban kezdődött minden egy borzasztó diagnózissal. Intermedier és posterior uveitist állapítottak meg nálam, egy gyógyíthatatlan és potenciálisan vaksághoz vezető autoimmun betegséget, ami tulajdonképpen csak egy másik (gyakran még rosszabb) betegség tünete.

Hosszadalmas vizsgálatok, rémisztő lehetőségek és számtalan elhalt reménysugár után, 3 év alatt sem sikerült megtalálni az uveitis kiváltó okát. Mivel nem tudtam belenyugodni, hogy az egyetlen, amit tehetünk, az a hanyatlás lassítása kegyetlenül erős gyógyszerekkel, ezért folyamatosan próbálkoztam alternatív megoldásokkal is, főleg étkezés terén. Mivel hajlamos vagyok az inzulinrezisztenciára, a 160 grammos diéta adott volt, ezt egészítettem még ki éveken át glutén-, tej- és sokminden-mentes diétával, és kiegyensúlyozottságra törekvő életmóddal (sport, jóga, meditáció, stb.). Voltak időszakos sikerek, de sajnos ez egyszer sem tartott túl sokáig.

Miután minden lehetőséget kimerítettünk és a szemészem közölte, hogy ő feladja, gondoltunk egy nagyot és 2017 elején kiköltöztünk Ausztriába. Itt pár hónap leforgása alatt sikerült a megfelelő gyógyszerekkel csodálatos eredményeket elérni (szó szerint látványos javulást, értitek 😀 ), amik azóta is tartanak. Az itteni belgyógyászom tanácsára elhagytam a mentes-diétát és csak a cukormentes/teljes kiőrlésű részt hagytam meg. Erről bővebben itt olvashattok.

A helyzet sosem lesz tökéletes és nagy árat kell fizetni ezért a szuper állapotért is (ld. kiköltözés), de megéri. Szerencsés vagyok, hogy a szeretteim feltétel nélkül támogatnak amióta világ a világ, illetve sosem fogom elfelejteni azt sem, hogy az osztrák emberek mekkora nyitottsággal és segítőkész hozzáállással egyengették az utamat a kezdetektől fogva.

Talán mindezeknek köszönhetően született anno a blog is. Szerettem volna megosztani mindazt, amit tanultam és mindazt, amit még fogok. Erőt adni másoknak, bátorítani, inspirálni, hátha együtt még könnyebb megtanulni élvezni az életet úgy, ahogy van.

a The Puur blog csapata bemutatkozik

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save