ajándék kalauz, avagy ki mit kapjon karácsonyra

ajándék kalauz, avagy ki mit kapjon karácsonyra

Panic station

A december közeledtével egyre szembeötlőbbé válik, hogy ki milyen karácsonyi rutint hoz otthonról, és ilyenkor nemcsak az ünneplési, hanem akár az ajándékozási szokásokra és stressztűrésre is gondolhatunk. A mi családunkban az ötletes, személyre szóló, és lehetőleg kézzel készített ajándékok, illetve a meghitt együttlét kapott hangsúlyt (a hatalmas, maratoni zabálásokról csak zárójelben merek megemlékezni, mert ez anyukám szerint már a múlté – meglátjuk). Amikor az ajándékok beszerzésének és elkészítésének folyamatára emlékszem vissza, mindig valami csendes, átszellemült készülődést képzelek el. De ez hazugság. Az agyam minden bizonnyal szeretné elfeledtetni velem azokat a pillanatokat, amikor a plázában vagy a sírás határán, vagy habzó szájjal próbáltam magam átfúrni az előttem tornyosuló embertömegen, hogy megkaparinthassam az utolsó mikulásvirágot, amit sűrű díszbe csomagoltak, hogy eltüntessék a haláltusájának nyomát, vagy azt a cuki hópelyhes porfogót, aminek a húgom szánalomból örülni fog.

Persze tanul az ember, úgyhogy idén már jó előre kitaláltam, hogy ki mit kapjon. Mivel elég sok időt szántam rá, és rengeteg oldalt átnyálaztam, össze is gyűlt néhány alternatíva. Válogassatok kedvetekre, még egyikhez sincs késő!

Ajándékozz élményt

Élmény, az örök befutó, bárkit könnyen levehetsz vele a lábáról. Érdemes olyat választani, ami kimozdítja az alanyt a saját komfortzónájából. A kuponos oldalak remek támpontot adhatnak, illetve itt van még néhány általános ötllet:

 • Mozi-, színház-, kiállítás- vagy koncertjegy, ami érvényes lehet egy konkrét előadásra vagy lehetőség szerint beváltható egy tetszőlegesre.
 • Kalandpark-belépő, amit nemcsak a gyerekek fognak garantáltan díjazni.
 • Masszázskupon és egyéb kényeztetések.
 • Tanfolyam: tánc, főzés, fényképezés, és még egy csomó lehetőség.
 • Wellness hétvége vagy utazás, ami ideális szülőknek vagy pároknak.

Ajándékozz luxust

Szerezd meg azt, amit ő nem engedne meg saját magának, a lista személyre szabott és végtelen:

 • Könyvek, mert ezek már luxuscikknek számítanak.
 • Magazin- előfizetés
 • Kozmetikum, ékszer, elektronikai eszköz.
 • Személyes kedvencem: a Vegital növényi tejkészítő gépe, ami lehetővé teszi a házi gabonatej készítését.

Ajándékozd magadat

Engedd, hogy közelebb hozzon titeket az ajándék, engedd, hogy megismerjenek. Úgyis ezeknek szoktunk örülni a legjobban:

 • Kézzel készített dolgok, amik lehetnek például ékszerek, díszek, képek, ruhadarabok, vagy akár a most nagyon divatos gasztroajándékok (fűszerkeverékek, likőrök, teák, sütik, és minden ami ehető és szép).
 • Személyre szabott CD, vagy megosztható mappa, ahová összegyűjtheted a kedvenc dalaidat vagy képeidet.
 • Kézzel írott levél, kártya, vallomás. Nálunk idén több ember is kap majd valami hasonlót: a BomoArt csodálatos naplóit töltjük meg kis szösszenetekkel, amikben vicces, megható, kedves, elfeledett vagy hétköznapi közös emlékeket írunk le, amiket a saját szemszögünkből mutatunk be. Igyekeztünk minden nap írni bele december eleje óta, a szüleinkébe Gerdivel felváltva írtunk, így a stílus is változatos. Időigényes, intim és lenyűgöző. Én már alig várom a reakciókat. Kívülről így néznek ki:

12348615_934882426565318_136181614_n

 

Joker

Ha végképp kifutnál az időből, akkor se ess kétségbe, hanem állíts össze egy kuponfüzetet, amit az általad megajándékozott személy bármikor beválthat. Tulajdonképpen minden kupon egy ígéret: vacsora, rendrakás, hátmasszázs, utazás, békülés, mozi – a tartalom csak rajtad áll.

RelatedPostVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.