guilty pleasures: vicces vallomások nyaralás előtt

guilty pleasures: vicces vallomások nyaralás előtt

Kittenish posztját olvasva teljesen magamra ismertem, engem is elöntött már a nyaralás előtti türelmetlenség: csapongó gondolatok, nehézkes munkavégzés és minden, ami ezzel jár. De amíg számolom a napokat, megosztok veletek néhányat a bűnös élvezeteim közül, hátha titeket is feldob – én pár napja könnyesre nevettem magam, amikor végigböngésztem egy hasonló témát boncolgató reddit-folyamot. Na de csapjunk a lovak közé, jöjjön hát az én ‘guilty pleasures’ listám. 🙂

 1. Aliexpress. Szerencsére maximum párdolláros bizsukban utazom, ráadásul csak nagy ritkán engedek ennek az ördögi webshop csábításának, úgyhogy a pénztárcám még nem sínylette meg túlságosan az időnként becsúszó zugvásárlásokat. Viszont ha egyszer nekikezdek, nehéz leállni. Általában egy konkrét tervvel ülök le a gép elé – csak megnézem, hátha lehet kapni valamilyen ízléses karkötőt olcsón – és ott is ragadok egy órára. A karkötő mellé fülbevaló is kell, olyan olcsó, szinte ajándék, nézek valamit az őszi szezonra is, jé, csinos füzetek is vannak, de érdekes az a karóra – fogjatok le.
 2. Tragikus végű musicalek és zenés filmek. Ezt már tinédzserként se mertem bevallani sokaknak, de kínos vonzalom fűz a drámai fordulattal záródó (=halál) és olykor giccses musicalekhez. Valamiért néha szükségem van arra, hogy egy teljes estét a Moulin Rouge! vagy a The Broken Circle Breakdown történetének felelevenítésével, kielemzésével, átzokogásával és dalainak éneklésével töltsek el. Ez van.
 3. Sült krumpli. Az IR-diéta miatt még édesebb lett ez az amúgy is tiltott gyümölcs, hiszen csak nagy ritkán szabad krumplit ennem. Most már próbálom ezt komolyan is venni, inkább kis adagot se eszek, mert úgysem bírnám abbahagyni. Régebben a kedvenc lusta-ebéd megoldásom az volt, hogy sütöttem egy tepsi krumplit (a félkész verziót használtam alapanyagnak) és megettem. Igen, az egészet. Időnként ettem előtte salátát – magában, hogy ne rontsa el a krumpli ízét – néhány levél zölddel próbáltam nyugtatni a lelkiismeretemet.
 4. Grademill. Nincs is jobb annál egy nehéz nap után, mint amikor Gerdivel a kanapén dagonyázva elindítjuk a Grademill nevű appot és ítélkezünk emberek felett. (Igen, tudom, a pokolban már rágravírozták a nevünket valamelyik bugyorra.) Őszintén szólva ezek után már csak remélni tudom, hogy mások is olyan kegyetlenül őszinték, mint mi, amikor fordul a kocka, és mi kérünk segítséget az ottani közösségtől.
 5. Könyvek. Nem is tudom, milyen jelzővel tudnám visszaadni legjobban azt az érzést, ami könyvek láttán elfog. Megnyugtat, inspirál és feltölt a közelségük, őrült birtoklási vágy kerít hatalmába egyes darabok láttán, amit aztán nagyon nehéz elnyomni. Könyves kuponokkal és pénzzel a zsebben, vagy egy mecénás kíséretében olyan felszabadító belépni a könyvesboltba, mintha valaki biztosítana afelől, hogy hiába tömöm magam fagyival, sosem fogok meghízni. Időnként, ha rossz a kedvem, besétálok az egyikbe, járkálok hosszú időn keresztül, megfogdosom őket, és elképzelem, hogy mindent megveszek, ami megtetszik. Aztán kisétálok.
 6. Szex és New York. Sokan hiszik azt, hogy ez csak egy buta sorozat, de én végtelenül hálás vagyok az első szobatársamnak, Évinek, aki annak idején meggyőzött arról, hogy érdemes adni egy esélyt a Szex és New Yorknak. Habár már minimum kétszer láttam az összes részt, mégis kész lennék bármelyik nap nekifogni és megnézni őket újra. És fogadni mernék, hogy legalább olyan őszinte lelkesedéssel izgulnék a szereplőkért, mint legelőször.
 7. Éjjeli bagoly nappalok. Igazi luxusként gondolok azokra a napokra, amiken megvalósíthatom a következő rituálét: későn kelek (magamtól, semmilyen óra nem ráz fel), ráérősen reggelit készítek, amit aztán csigalassúsággal elfogyasztok, miközben olvasgatok, beszélgetek és elszürcsölök egy hatalmas bögre zöld teát, egy igazi kávéból főtt mandulatejes kávét és egy jó nagy pohár vizet. Talán primitívnek tűnik, talán nem meríti ki a ‘guilty pleasures’ fogalmát, de már maga a gondolat annyira feldob, hogy mosolyognom kell – szóval itt a helye.
 8. Plüssök és baglyok. Már több vendégünk említette, hogy nyugtalanítóan sok bagoly vesz körül minket a lakásban, pedig szerintem bagolyból sosem elég. Ahogy cuki plüssökből se. 26 év, két diploma és több évnyi felelősségteljes munkanap se tudta kiölni belőlem az irántuk érzett rajongásomat. Talán majd ha gyerekeim lesznek, elmúlik – vagy csak lesz egy ütős érvem arra, hogy miért nélkülözhetetlen még egy bagoly, vagy Pjotr, a plüsspatkány a háztartásból. Meglátjuk.

Nektek van ‘guilty pleasures’ listátok? Osszátok meg velünk, ha van kedvetek – annyira, de annyira jó lenne más titkos-bűnös szokásairól olvasni! 🙂 Ha pedig kíváncsiak lennétek még több ciki, de vicces sztorira rólunk, klikk ide.

 

Save

Save

Save6 thoughts on “guilty pleasures: vicces vallomások nyaralás előtt”

 • Aliexpress – dettó! Én eddig nagyrészt visszatartottam magamat, de a kosaram tele van már mindenféle dekortapasszal, színes tollal, meg ékszerekkel… Na és a sült krumpli, az nálam is az ultimate guilty pleasure: ha lusta vagyok főzni (azaz 90%-ban minden nap), és nem tetszik az étterem napi kínálata, sültkrumplit szoktam venni salátával és tartármártással… mivel erősen IR-gyanús vagyok jelenleg, már előre szomorú vagyok, hogy le kell majd mondanom krumpliról. (Persze a diagnózis még nincs meg, de már lelkileg készítem magamat rá…)

  • Ezek szerint nem vagyok egyedül ezekkel 🙂 Erre a sült krumplis-salátás life hackre nem is gondoltam, pedig mennyire jó ötlet! Túl jó… Egyébként az IR-diéta annyi pozitívumot hoz az ember életébe, hogy megéri lemondani dolgokról, talán még a krumpliról is. Persze nem könnyű, de néha csalni is ér. A lelki előkészítés meg fél siker, de komolyan. Szóval hajrá! 🙂

 • A Szex és New York nálam is minden évben rituálé 🙂 általában hosszú téli estéken jön rám a hiányérzet, hogy jókat nevessek a lányokon.

  • Ugye? És az este mindjárt sokkal viccesebb 🙂 Télen kipróbálhatnánk a Szex és New York maratont, ha gondolod. 😉

 • Az anyák örülnek, ha a gyerekük hasonlít rájuk, pláne, hogy ilyen tehetségesen ír?!!!
  De azt is elmondom, bátran, hogy “Büszkeség és balítélet” rajongó, függő vagyok. Mindig tud újat mondani, egyszerre pihentet és feldob. Aztán a fémdobozokat imádom, gyűjtöm; 58 leszek?! Baglyokat vásárolok, mert a lányaim szeretik, nem törődve azzal, hogy megfelelő-e. (táska?!)

  • ♥♥♥
   Jót kuncogtam, való igaz, hogy ebben is hasonlítunk. 🙂 Ezek mind nagyon jó “bűnök”. Szerintem sosem szabad szégyenkezni ezek miatt, pláne ha arra gondolunk, hogy például a reptéri táska milyen jó vétel volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.