randigyilkosságok

randigyilkosságok

Íme ismét egy (nagyjából) vicces videó az intoleranciáról és a randigyilkos dolgokról, mint például az AIDS vagy a gabonaallergia:

Kicsit túl hosszú, kicsit túl egyszerű, de ez a szkeccs mégis egy nagyon égető problémára világít rá, ami valójában túlmutat a randigyilkos mivoltán.

Én szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a barátom úgy fogad el, ahogy vagyok. Viszont nekem is elég sok rossz pillanatot okozott már az, hogy az éttermi személyzet vagy néhány ember a környezetmben úgy gondolta, hogy csak válogatós vagyok. Úgyhogy el tudom képzelni, milyen nehéz lehet bevallani a randin egy olyan “szörnyűséget”, mint az ételallergia. Mindenki a legjobb arcát akarja mutatni olyankor, de ez olyasmi, ami nem maradhat sokáig titokban.

Sajnos még mindig egy olyan világban élünk, ahol a betegségek és a speciális igények gyakran számítanak szégyenletesnek. A társadalom már-már azt sugallja, hogy az ételintolerancia és a HIV (majdnem) ugyanolyan – mindkettő gyengeség, amit szégyellni kell. Hiszen gyógyíthatatlanok, nem? Nem számít, hogy:

  • mindezek mellett ugyanúgy teljes életet élhetünk
  • pont emiatt sokkal többet tudunk az egészséges táplálkozásról, illetve arról, hogy hogyan maradjunk egészségesek
  • mindenkinek vannak gyengeségei, még akkor is ha nem tud róluk

Úgyhogy aki emiatt kritizál, az tartsa csak meg a lesajnáló és undorodó tekintetét saját magának. Hiszen mi így is csodálatosak vagyunk és kész 😉Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.