blogról

Két testvér, egy projekt: ez a The Puur blog.

The Puur Team

A blog hátteréről – egy kicsit hosszabban

2015 decemberében, egy borongós szombat délután történt valami, ami gyökerestül megváltoztatta, felforgatta és felvillanyozta az életemet. Nem túlzok. Eleinte csak beszélgettünk Gerdivel, ahogy szoktunk: álmodoztunk, nagyszabású tervet szőttünk, aminek aztán egy “Miért is ne?” félmondat nyomán lefektettük az alapkövét. Elindítottuk a blogot, rengeteget ötleteltünk, fényképeztünk, válogattunk és írtunk, és azóta se bírjuk abbahagyni. Nem is szeretnénk. Engem egy új világba repített ez a lehetőség, egy olyan helyre, ahol minden egyes porcikám jól érzi magát, ahol otthon vagyok.

Szép lassan kialakult egy stabil munkamegosztás is köztünk: Gerdi a The Puur blog instagram fiókjának a szerkesztője, én a tartalom és a terjesztés többi részéért felelek, ötletet gyűjtök, tanulok, kísérletezek, sütök, írom a blogot, kezelem a közösségi médiát, és próbálkozok a fényképezéssel. Időnként Péter is besegít, akinek a bombabiztos technikai hátteret és jó pár képet köszönhetünk.

A rólunk oldalon mindenki bemutatkozik, ott mesélünk bővebben magunkról.

Na de mi is a The Puur blog célja?

A “puur” (ejtsd: pűr) hollandul “étcsokoládét” és “tisztát” jelent. Gerdivel mindketten rajongunk ezért a szóért, nemcsak a hangzása, hanem a két jelentés miatt is, mindkettő passzol ugyanis a blog irányvonalához.

A célunk az, hogy olyan minőségi tartalmat hozzunk létre, ami a szórakoztatás mellett segítséget nyújt az egészséges test és lélek kialakításában. Szeretném ezt a blogot egy olyan felületté tenni, ahol mindenki – olvasó és szerző egyaránt – önmaga lehet, ahol együtt formáljuk az oldalt, együtt tanulunk, szórakozunk és ötletelünk. A receptjeink, gondolataink, tapasztalataink és sikereink megosztásával inspirálni és segíteni szeretnénk, hogy ti jobban érezzétek magatokat, és hogy mi is motiváltak maradhassunk.

Kiknek szól a blog?

Habár néha úgy hiszem, hogy mindenkinek, mégis talán azok érzik magukat a legjobban nálunk:

  • akiket érdekel az egészséges életmód, a női témák, könyvek, és a személyes, néha vicces, máskor komolyabb, nagyon őszinte tartalom
  • akik ételintoleranciával, -allergiával élnek, inzulinrezisztensek, cukorbetegek és/vagy speciális diétákat követnek
  • autoimmun és pszichoszomatikus betegséggel élők, akiket érdekel egy sorstársuk története
  • akik megunták a rájuk nehezedő tengernyi irreális elvárást (legyen szó szépségről, családról, karrierről, női szerepekről vagy akármiről) és szeretnének mások tapasztalatiból okulva küzdeni ez ellen

Sok visszajelzést kapunk a munkánkról, és mivel ezek számunkra aranyat érnek, nagy becsben tartjuk őket – olyannyira, hogy külön oldalra gyűjtöttük ki a legkedvesebbeket.

Eddig ezekről volt szó

receptek

A blog indulásától kezdve egészen 2017. szeptemberééig olyan glutén-, tej-, tojás-, kukorica- és cukormentes, általában élesztőmentes recepteket gyűjtöttünk össze, amik könnyen beilleszthetők az inzulinrezisztancia és PCOS-diétába is. És amiket mi is szívesen veszünk elő újra és újra. 2017. szeptemberétől a blog új irányt vett, jelenleg a teljes kiőrlésű, cukormentes, IR-barát receptek dominálnak. Minden receptet mi kísérleteztünk ki, illetve mindig feltüntetjük, ha valaki inspirált minket bármilyen módon, egymástól tanulni sokkal könnyebb.

Az eddigi valaha volt legsikeresebb recept a mindenmentes zsemle, amit egyébként én is gyakran veszek elő, legalább hetente egyszer elkészítem. De nagy kedvencem még a diétabarát amerikai palacsinta is, illetve a díjnyertes gofrink, ami habár hosszú kísérletezés eredménye volt, de abszolút megérte. A képen pedig a fahéjas csigák láthatóak, amint épp szorgalmasan kelnek. 🙂

fahéjas csiga recept | The Puur Blog | www.thepuur.com

tippek

Ötletek, amiket mi is kipróbáltunk – a lista folyamatosan bővül. Legyen szó stresszkezelésről, ékszertisztításról vagy akár inspiráló kihívásokról, kizárólag olyan tippeket adunk, amik nekünk is hasznosak voltak. Az eddigi legnézettebb posztunk is ebbe a kategóriába tartozik, abban arról írtam, hogy milyen kérdéseket kellett megválaszolnom ahhoz, hogy végre rájöjjek, mit is szeretnék kezdeni az életemmel.

személyes

Az egyik kedvenc kategóriám, amitől ugyanakkor a legjobban félek is. Személyes bejegyzések az életemből és életünkből, magasröptű célokról, őszinte monológok az önbizalomhiányról és betegségekről, végigkuncogott vallomások a sötét oldalaimról, felháborodott puffogás a mindennapi diétás bosszantó dolgokról, stresszről – egyszóval posztok mindenről, ami éppen aktuális.

nyaralás és stressz | www.thepuur.com

menü

Ha neked is gondot okoz a heti “mindenmentes” vagy egészséges(ebb) ebédmenük összebogarászása, akkor érdemes egy pillantást vetned a tíz részből álló menü-inspiráció sorozatunkra. Habár javarészt őszi/téli idényreceptekről van szó, biztos vagyok benne, hogy minden évszakban talál az ember benne olyasmit, ami megkönnyíti az ebédtervezés folyamatát.

értékelések

Könyvek, éttermek, filmek és országok – ez utóbbiak diétás szemszögből: minden terítékre kerül. Természetesen mindenhol a saját, szubjektív véleményem dominál. Mint például a kedvenc instagram oldalaim listába szedésénél, vagy egy idegesítő film pocskondiázásánál. Hiába, ilyen is kell. Az értékelések közt nagy népszerűségnek örvend Mindenmentes Nóri szakácskönyvéről írt rövid beszámolóm, ahogy a Vegán reggeli értékelésem, vagy a Vegabudapest című hibrid szakács-riportkönyvről készült írásom. Örülök, hogy ti is legalább annyira élvezitek ezeket olvasni, mint én írni őket. 🙂

The Puur blog bemutatkozik | www.thepuur.com

 A végtelenbe és tovább

Röviden összefoglalva ezek vagyunk hát mi. Ha bármilyen kérdésed, ötleted és/vagy észrevételed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén. Ha tetszik a blog, kövess minket Facebookon és Bloglovinon is, így sosem maradsz le az új bejegyzésekről.

Örülünk, hogy itt vagy. 🙂 Jó olvasgatást!

Zita

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save