7+1 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik

7+1 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik

Nagyon szerencsés vagyok, mert nálunk a filmválasztás nem téma. Ha bármilyen módon kifejezem, hogy mit szeretnék nézni (például kéréssel, kitörő lelkesedéssel vagy a film cselekményének szenvedélyes felvázolásával), akkor általában azt nézzük, amit kiválasztottam magunknak. De ettől függetlenül én sem szeretem, ha a nézőpartnerem unatkozik – főleg ha látványosan teszi ezt – úgyhogy különösen nagyra értékelem, ha találunk egy olyan filmet, ami mindkettőnknek tetszik annak ellenére, hogy romantikus. Eléggé elterjedt jelenségnek tűnik a minőségi romantikus film felkutatásának problémája, úgyhogy összegyűjtöttem pár olyat, ami egyrészt nem túl ismert, másrészt nálunk nagy (ld. nem elalvásba torkolló) sikert aratott. A címre kattintva elérhetitek a filmekhez tartozó oldalt a Rotten Tomatoeson. Jó válogatást! 🙂

A ruhakészítő (The Dressmaker), 2015

Erről szól: Kate Winslet hazatér a szülőfalujába, hogy leszámoljon a külső és belső démonjaival, amik és akik gyerekkora óta kísértik. Közben udvarolni kezd neki Chris Hemsworth, de úgy, hogy mindenki elolvad. Egyébként az a gyanúm, hogy a ruhakészítés csak egy indok volt arra, hogy félmeztelenül lehessen mutogatni Christ. Nem mintha zavaró lenne a látvány. 😉

Ezért jó: Van benne minden, dráma, szerelem, személyiségfejlődés, extravagáns öltözékek és egy-két olyan fordulat, ami teljesen ledöbbentett. Amikor azt hinnénk. hogy tudjuk mi lesz a vége, akkor éppen hatalmasat tévedünk.

11 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik #thepuur #filmajánló

Lars és az igazi lány (Lars and the Real Girl), 2007

Erről szól: Ryan Gosling egy visszahúzódó, félszeg férfit játszik, aki hosszú idő után újra randizni kezd – legalábbis a családja ezt hiszi. Aztán amikor Ryan bemutatja a családnak szíve hölgyét – akit a neten ismert meg – kiderül róla, hogy egy embernagyságú baba, akit Ryan egy különleges pszichés állapotnak köszönhetően igazi lánynak hisz. Az orvos tanácsára az egész család részt vesz a színjátékban, ami számtalan vicces és megindító helyzetet eredményez.

Ezért jó: Nagyon ügyesen kerüli el a bugyuta vicceket, szórakoztató film érdekes karakterekkel és megindító jelenetekkel.

Hétköznapi mennyország (Så som i himmelen), 2004

Erről szól: A sikeres és arrogáns karmester egészségügyi állapota miatt hazatérni kényszerúl a szülőfalujába, ami egy pár fős település Svédországban. Nagy huzavona után a helyiek beszervezik a falu kórusának vezetésére, ez pedig sok ember életére lesz végzetes hatással.

Ezért jó: Visszafogott svéd dráma, aminek pont az egyszerűségben van az ereje. Hétköznapi hősök, hétköznapi poklok, szerelem, esetlen bunyózás és egy meglepő befejezés.

Holdfény királyság (Moonrise Kingdom), 2012 

Erről szól: Egy 12 éves fiú és egy 12 éves lány egymásba szeretnek, szövetkeznek, majd elszöknek otthonról. Hatalmas felfordulás kerekedik, miközben megpróbálják felkutatni őket.

Ezért jó: Tulajdonképpen bármelyik Wes Anderson-film felkerülhetett volna a listára. Vicces dialógusok, meglepő fordulatok, egyedi képi világ és stílus, sztárparádé – egy percre sem hagy elkalandozni. Szerethető őrület. 🙂

11 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik #thepuur #filmajánló

Gattaca, 2011

Erről szól: A (talán nem is olyan távoli) jövőben új, eugenetikai szabályok uralkodnak: az emberi faj tökéletesítése a cél, ezért mesterségesen szabályozzák a születendő utódok tulajdonságait, a társadalmi ranglétrát pedig a testi és mentális tökéletességhez igazítják. A legalsó kaszt azokból áll, akik természetes úton fogantak és megbocsáthatatlan hibákkal rendelkeznek (pl. rövidlátás, allergia). Ethan Hawke is közéjük tartozik, de szorgalmának, kitartásának és a szerencsének köszönhetően átveri a rendszert, hogy karriert építhessen. Közben beleszeret a gyönyörű Uma Thurmanbe, aki hátteréről semmit sem tud.

Ezért jó: Van itt minden: húsbavágó dráma, érdekes történetvezetés, folyamatos feszültség és Jude Law, aki végre nem a makulátlan szépfiút játssza.

Eleven testek (Warm Bodies), 2013

Erről szól: Eredeti és vicces film, ami javarészt zombikról szól. Bizony, zombiszerelem is létezik, mert miért ne, ezt a témát még nem járták körül teljesen a rendezők. Egy zombijárvány után a föld lakossága kettéoszlik: vannak a túlélők és a zombik – az előbbiek gettókban élnek az utóbbiak miatt, mindkét csoport üldözi a másikat. Ám amikor egy különleges zombifiú beleszeret egy élő lányba, ez az érzés olyan változásokat idéz elő nemcsak saját magában, de az egész társadalomban is, amire senki nem számított.

Ezért jó: Élvezhetően adagolt romantika és jó pár hangos nevetéssel telt perc jellemzi a filmet, üdítő volt látni. Azoknak is szeretettel ajánlom, akik nem rajonganak a zombis filmekért.

Mr Nobody, 2009 

Erről szól: Van, aki utálja, mások szeretik, mindenesetre nekem ez az egyik kedvenc filmem, és pont ezért hatalmas öröm, hogy Péter is kedveli. A történet egyszerű: főszereplőnk egy borzasztó szituációba keveredik gyerekként, ugyanis a szülei válásakor választania kell közülük. Ezt a traumát csak úgy tudja feldolgozni, hogy a 3 különböző választási lehetőséghez 3 (vagy több) különböző életutat csatol és dönteni próbál ezek alapján. A nézők végignézik mindhárom életet, nem tudják, melyik az igazi, és közben minden összefonódik… 

Ezért jó: Gyönyörű részletek, jól megválasztott zene, némi szürrealitás, különböző történeti síkok és rétegek – az első perctől az utolsóig figyelni kell. Aztán ahogy a film véget ér, az ember elmereng a saját életén is. Ez a film sokáig nem ereszt a markából.

11 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik #thepuur #filmajánló

+1

Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople), 2016

Erről szól: Ami egy gyönyörű és klisékkel teli történetnek indul, arról a film 10. percében kiderül, hogy korántsem az. A kezelhetetlen árva fiút befogadja egy idősödő házaspár. A férfi mogorva és elutasító, a nő tündéri és meglágyítja a gyerek szívét. A srácnak végre esélye lenne megtapasztalni a korlátlan szeretetet, ám a nő seperc alatt meghal és így magára marad a mufurc öregúr és a lázadozó kissrác, akik kénytelenek a hatóságok elől menekülni különböző félreértések és bonyodalmak miatt. 

Ezért jó: Habár nem klasszikus romantikus film, de mégis szerettem volna feltenni erre a listára, mert nagyon jó élmény volt megnézni mindkettőnknek – annak ellenére, hogy tele lehetne csöpögéssel is. Remek alakítások, váratlan fordulatok és sok nevetés, tökéletes feel-good film. 🙂

RelatedPost2 thoughts on “7+1 romantikus film, ami (titokban) a pasiknak is tetszik”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.