túl rövid lett a hajad? így éld túl

túl rövid lett a hajad? így éld túl

Múlt héten elkövettem egy végzetes hibát, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott fodrásznak elhittem, hogy nyugodtan hátradőlhetek, miközben ő elintézi, hogy dúsabbnak tűnjön a hajam. Dúsnak tényleg dús lett, csak sajnos ugyanakkor olyan rövid is, mint gyerekkoromban. Hiába kértem a fodrászt, hogy ne legyen túl rövid, ő “így látta jónak”. Miután annyit sírtam, hogy az egész arcom felpuffadt, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet tovább. Beláttam, hogy mégiscsak jobb ötlet alaposan utánajárni a lehetőségeimnek (értsd: órákig guglizni), mint felmondani a munkahelyemen, hogy a hálószobába zárkózva megvárhassam, amíg újra normális hosszúságú lesz a hajam. Most pedig megosztom veletek azokat a tippeket, amik végül tényleg hasznosnak bizonyultak – hátha másnak is segít, aki hasonló cipőben jár.

Ismerd meg a tényeket

Bizonyos esetben még érdemes esélyt adni egy rendes fodrásznak, hátha ki tudja javítani valamennyire, amit lehet. De előbb-utóbb lesz egy pont, amikor szembe kell nézned a ténnyel, hogy most egy ideig úgy fogsz kinézni, ahogy. A rideg tények:

Milyen gyorsan fog visszanőni? Szerencsére elég gyorsan nő a hajunk, nagyjából havonta 1 cm-t, vagyis naponta 0,3-0,5 mm-t. Szerintem ez egy meglepően megnyugtató adat. 🙂

Hogyan lehet felgyorsítani? Masszírozd a fejbőröd. Ez serkenti a vérkeringést a hajhagymáknál és eltávolítja a felesleges hámsejteket is a fejbőrről. Már heti 1-2 alkalom is elegendő lehet.

A vitaminok használnak? Az étrendkiegészítők a hajhullást csökkenthetik, tehát a segítségükkel dúsabb lesz a hajad. Viszont a haj növekedési ciklusa miatt 6-12 hét kell ahhoz, hogy az eredmény látványos legyen.

Na és a hajpakolások, krémek, szérumok és samponok – ezek gyorsítják a hajnövekedést? Nem. Bocsi.

Barátkozz meg a látvánnyal

Állj a tükör elé és vizsgáld meg az új frizurád minden részletét, illetve az összbenyomást is. Egészen addig maradj ott, amíg meg nem barátkozol a látvánnyal. Így aztán nem fog sokkolni a tükörképed minden egyes alkalommal, amikor elhaladsz egy ablak mellett, vagy amikor fogat mosol. Ha nem vagy felkészülve arra, amit látni fogsz, elég nagy hatással tud lenni a pillanatnyi hangulatodra a meglepetés. Belőlem nem váltott ki túl sok jót…

túl rövid frizura?

Kísérletezz

Ha már úgyis ki kellett lépned a komfortzónádon kívülre, hozd ki belőle a legtöbbet! Próbálj ki új frizurákat, színeket, formázást és kiegészítőket. Tekints erre a helyzetre úgy, mint izgalmas lehetőségre. És ne feledd, mindez egy teljességgel megalapozott indok arra, hogy új fülbevalókat vagy hajápolási termékeket vehess. Például én ezelőtt nem is hallottam a tengeri sós hajpermetről, de mint kiderült, képes a túl rövid hajamból vad és szexi frizurát varázsolni néhány napra 😉

“Bridgetre, úgy ahogy van.”

Trükkök ide vagy oda, ha nem fogadod el az új kinézetedet úgy ahogy van, akkor elég sötét hónapoknak nézel elébe. Gerda és Péter is mondták nekem, hogy itt a lehetőség arra, hogy belássam, nem a kinézetem tesz vonzóvá, hanem a kisugárzásom, a személyiségem, a belőlem áradó boldogság. Ez mind olyan klisé, amit mindenki tud és ismétel a megfelelő pillanatokban, de de csak kevesen tudnak tényleg eszerint élni. Pedig tökéletes vagy. Úgy, ahogy vagy, és itt az idő, hogy ezt te is belásd. Én is ezen dolgozom – nem könnyű, de megéri.

Búcsúzz el a régi önmagadtól és ünnepeld meg egy új időszak kezdetét. Túl rövid haj? Ugyan már! Te így is, úgy is lenyűgöző vagy. 😉

RelatedPost2 thoughts on “túl rövid lett a hajad? így éld túl”

  • Mi úgy szeretünk ahogy vagy!
    Az életben sokszor kell váltani, lehet az fizura, akarva, vagy akaratlanul, csak az a fontos, ne szomorkodj, nézz előre és találd meg a boldogságodat. Legyen mindig mögötted szerető család!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.